Бяла риба в бекон с гарнитура от гъби
Печена риба в обвивка от бекон с гарнитура от задушени гъби в масло.
Необходими продукти:
- 800 г филе от бяла риба или друго почистено рибно филе
- 200 г слайсове бекон - 12 ленти
- сол и пипер на вкус
- 5 стръка пресен лук
- 600 г пресни гъби
- 50 г масло
- 2 с.л. олио
- 1 китка копър
- кората на 1 лимон
- 2 см. джинджифил
- 4 скилидки чесън
- 150 мл сметана
Начин на приготвяне:
1. Рибата разрежете на 4 парчета. Обтрийте със сол и пипер и увийте всяко парче в по 3 ленти бекон, като ги застъпите една за друга. Трябва да се получи плътно вързопче. Сложете в тава, застлана с хартия за печене и гответе на 220 градуса в предварително загрята фурна за 15-18 минути.
2. Гъбите и лука нарежте. Сгорещете олиото, разтопете в него маслото и запържете лука и гъбите докато водата им се изпари. Овкусете със сол и пипер и добавете половината копър. Махнете от огъня.
3. Сметаната разбийте на пяна, добавете настъргания на ситно джинджифил, намачкания на паста чесън, лимоновата кора и останалия наситнен копър.
4. Поднесете вързопчетата с гарнитура от гъбите и украса от сметановия сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ