Бърз шоколадов пай с два продукта
Сладкиш без брашно от разбити заедно течен шоколад и яйца.
Какво става, ако се разбият яйца с течен шоколад? Ами зависи какво направите след това. За по-малко от 10 минути работа можете да направите страхотен шоколадов десерт, който да очарова с вкус и визия всички на трапезата. Идеята е подходяща, ако нямате време да забърквате засукани десерти за гостите, но все пак не искате да претупвате или пропускате завършека на вечерта.
Просто вземете една купа и разбийте в нея 4 яйца. След това добавете 400 мл течен шоколад и тестото е готово. Без брашно, без добавка на захар и подправки, без пот по време на готвенето. Ако искате по-голям десерт - просто се съобразете с пропорциите - на 1 яйце се слагат 100 грама шоколад. Ако желаете, добавете аромат ликьор, ванилия или карамел, но не е необходимо. Остава само да изсипете в подходяща тава и да печете на 180 градуса до готовност. Продължителността е строго индивидуална и зависи от дебелината на кейка и спецификите на фурната. Все пак след 20-тата минута печене бъдете в готовност да проверявате лесния десерт.
А след като го извадите, можете да гарнирате по желание с подръчни украси от сладолед, пресни плодове, топинг, пудра захар и каквото още имате под ръка. Вкусният сладкиш с шоколад вече е сготвен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ