Бърз тиквеник с печена тиква
Баница с печена тиква и орехи.
Зимна баница с тиква - това е традиционна българска храна, позната под името тиквеник, зад което се крият много начини да се направи тестения сладкиш. Каналът Dazzle Spoon предлага още един от тях, който пести на модерната домакиня време и гарантира вкусен краен резултат. Идеята тук е да се използва готово изпечена тиква, каквато все по-често се продава в храннителните хипер маркети. Така времето за готвене и усилията по направата на баницата драстично намаляват.
Сърцевината на тиквата с изгребва и се намачква. Към нееднородното пюре (по-добре е да бъде такова) се добавят канела, нарязани орехи и захар. Всичко се разбърква заедно. В касерола се разтапя масло в олио. С получената мазнина се маже готова кора за баница, след това в нея се поставя от тиквеното пюре и се завива.
Готовите банички се редят в тава, намазват се с още мазнина и се пекат на 180 градуса за 20-тина минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ