Бърз пържен ориз по китайски
Лесно | Порции 4
| Видяна: 4470
Ориз като по китайските ресторанти.
Необходими продукти:
- сварен ориз
- 2 яйца
- 2 стръка зелен лук
- 2 с.л. пилешки бульон
- 2 с.л. сух пържен лук
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Нарежете фино пролетния лук.
2. Загрейте тиган за пържене с олиото.
3. Счупете яйцата, разбъркайте бързо и изсипете в тигана.
4. Разбъркайте яйцата в тигана докато покафенеят леко.
5. Прибавете пролетния лук и ориза в тигана и изпържете 5 мин. Най-добре е оризът да се охлади до 24 часа преди пържене.
6. Накрая прибавете пилешкия бульон на прах и сухия пържен лук и бързо смесете с ориза за 2 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ