Регистрация

Бърз пържен ориз по китайски

Бърз пържен ориз по китайски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4470

Ориз като по китайските ресторанти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • сварен ориз
  • 2 яйца
  • 2 стръка зелен лук
  • 2 с.л. пилешки бульон
  • 2 с.л. сух пържен лук
  • 1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Нарежете фино пролетния лук.

2. Загрейте тиган за пържене с олиото.

3. Счупете яйцата, разбъркайте бързо и изсипете в тигана.

4. Разбъркайте яйцата в тигана докато покафенеят леко.

5. Прибавете пролетния лук и ориза в тигана и изпържете 5 мин. Най-добре е оризът да се охлади до 24 часа преди пържене.

6. Накрая прибавете пилешкия бульон на прах и сухия пържен лук и бързо смесете с ориза за 2 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта