Бърз паниран речен костур
Пържен клен с хрупкава панировка.
Необходими продукти:
- 2 бр. клен (речен костур) по около 300 грама всяка риба
- 4 с.л. бяло брашно тип 500
- 4 с.л. царевично брашно – може и едросмляно
- 100 мл олио
- сол
- копър на прах
- босилек
- лимон/лимонов сок за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Почистете добре рибите и ги осолете, като не забравяте да сложите сол и в корема отвътре. Втрийте хубаво в месото и оставете за няколк минути да я поеме.
2. През това време загрейте олиото хубаво. Важно е рибата да се готви на маслена баня, затова, ако е нужно, сипете повече олио от указаното.
3. Смесете двата вида брашно с подправките и овъргаляйте рибата, така че да се покрие хубаво. Намажете с пръсти и вътрешността на коремите.
4. Пържете от всяка страна до хубаво покафеняване.
5. Поднесете с лимон или лимонов сок, защото пържената риба има нужда от освежаване. Една прясна салатка няма да й дойде зле.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ