Бърз омлет без месо
Омлет с кашкавал, лук, сирене и чушки.
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 1 сладка червена чушка
- 100 г кашкавал
- 100 г бяло сирене
- няколко стръка пресен лук
- 30 мл растителна мазнина
- сол, чубрица, черен, червен и лют пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука, а чушката и кашкавала нарежете на малки кубчета.
2. Разбийте яйцата и добавете в тях зеленчуците и кашкавалените хапки.
3. Натрошете сиренето.
4. Добавете подправки на вкус и разбъркайте добре сместа.
5. Сгорещете мазнината в тиган.
6. Изсипете яйчената смес в тигана и гответе докато хубаво се втвърди долната кора.
7. Обърнете внимателно с шпатула и гответе и от другата страна. Можете да я оставите по-рохка, ако така ви харесва.
8. Прехлупете омлета на две и извадете от тигана.
9. Разрежете на две през средата (ако го готвите за двама) и поднесете, като украсите с резени пресен лук или листенца магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ