Бърз млечен пай с кренвирши
Солено суфле с колбас, заквасена сметана и крем сирене.
Пак готвим с Милена - автор на v-box7 канала da_sgotvim_s_milena, като този път правим бърз обяд, подходящ за студенти и заети домакини. Използваме малко продукти, а крайният резултат е вкусна запеканка или соленк кекс без брашно, в който кръгчета кренвирши плуват под млечна коричка с яйца. Първо си нарязваме кренвиршите и ги запичаме леко, подредени на дъното на намаслена тавичка. През това време разбиваме яйца с извара, бучка крем сирене и заквасена сметана. Към тази смес авторката пропуска да сложи подправки, но по желание всеки може да доувкоси ястието с малко чубрица, кимион, червен, черен или лют пипер. Щипка къри на прах пък ще придаде екзотична нотка на храната. Вие си решете.
Леко отпуснатите кренвирши заливаме с яйчено-млечната смес и отново връщаме докато ястието се запече и получи уникална златиста коричка, от която деликатно надничат печени кренвиршчета. Ето как бързо и лесно да си направите вкусно основно, което дори не е нужно да хапвате с хляб. Това е страхотна идея за солено суфле с месо. На мястото на кренвиршите можете да опитате с бекон, шунка, наденица или друг колбас.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ