Бързи сандвичи с мортадела
Печени филийки на тиган със салам, кашкавал и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 филии хляб
- 4 резена мортадела или друг колбас по избор
- 2 кашкавалчета за тостове
- 2 листа маруля, китайско зеле или айсберг
- 2-4 резена домат
- 50 грама масло
- шарена сол
- сос по желание (горчица, майонеза, кетчуп, чеснов сос, барбекю и др.)
Начин на приготвяне:
1. На дъното на тиган или плоча с тефлоново покритие разтопете половината масло и сложете двете филии да се напоят и запекат с него.
2. Извадете филиите в чиния, разтопете другата половина масло и ги върнете да се изпекат и от другата страна.
3. Намасления вече хляб поръсете с шарена сол или други подправки по желание. Намажете също с избрани от вас сосове.
4. Захлупете филийте с по листо зелена салата, върху него сложете кашкавала, после мортаделата, като можете леко да я притоплите на тефлоновия съд.
5. Най-накрая подредете резените домати и сервирайте с още сос по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ