Бързи печени пилешки сърца с подправки
Мезе от пилешки сърчица с подправки и пресен лук.
Необходими продукти:
- 700-750 г пилешки сърца
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. кимион
- 1/3 ч.л. млян черен пипер
- 1/2 ч.л. лук на прах (ако имате)
- 1 с.л. олио
- 1-2 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Сърчицата почистете, ако има закачени за тях излишни кръвоносни съдове или много мазнини. Цепнете леко всяко сърчице с върха на нож встрани, за да проверите да няма в средата му дебел кръвен съсирек. Ако има - извадете ги - създават горчив неприятен вкус.
2. Събирайте почистените сърчица в купа. Залейте със студена вода и измийте хубаво. Много добре отцедете от водата.
3. Поръсете с изброените подправки и залейте с олиото. Разбъркайте добре.
4. Сгорещете на силен огън голям тиган с незалепващо покритие. Не сипвайте мазнина вътре - идеята е сърчицата да се изпекат.
5. Изсипете сърчицата и гответе 9 минути като периодично разбърквате.
6. Преди да махнете от огъня поръсете с нарязан на тръбички пресен лук.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ