Бързи панирани карфиолени цветчета
Паниран карфиол в галета.
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- 2 яйца
- сол на вкус
- галета - поне 120 грама
- растителна мазнина за пържене на маслена баня
За соса (по желание)
- 200 мл кисело мляко
- 4 скилидки чесън
- връзка копър
Начин на приготвяне:
1. Накъсайте картфиола на съцветия и ги измийте.
2. Кипнете поне 2 литра вода в тенджера, разтворете 1 с.л. сол и пуснете за 3 минути във врящата вода почистените съцветия. След това ги отцедете през гевгир.
3. Разбийте яйцата. Подредете съцветията в купа и ги залейте с добре разбити яйца.
4. Взимайте от най-долните и добре "ояйчени" розички карфиол, овалвайте в галета и пържете в сгорещено на умерен огън олио за няколко минути докато се образува златист загар.
5. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.
6. Пригответе соса като разбиете гъсто кисело мляко с намачкан чесън, наситнени листа копър и сол. Поднсете апетитните розички встрани от соса, защото ако ги покапете, ще изгубят хрупкавостта си за броени минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ