Бързи картофи с наденички и бира
Печена наденица с картофи в бира.
Това ястие готвя на половинката си когато съм на по-лек хранителен режим, а мъжът не може да живее като тревопасно дълго време. Работата в кухнята е свършена за 20-тина минути и ето време за шетане докато делничната вечеря се пече.
Необходими продукти:
- 4 сурови наденици
- 600 г картофи
- сол, пипер, чубрица на вкус (аз ползвам готова подправка за барбекю)
- допълнително малко лют пипер
- 2-3 с.л. олио
- 200 мл бира
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и ги нарежете на парчета. Ако не бързате, можете да ги накиснете във вода за 30-тина минути, за да си пуснат излишната скорбяла и вредности. После измийте и прехвърлете в йенска тенджера.
2. Овкусете картофите с подправки, като пресметнете, че това е продукт, който си изисква стабилно овкусяване, за да се усети.
3. Залейте с бирата и добавете мазнината.
4. Нарежете наденичките на големи парчета и разпределете върху картофите като ги понатиснете малко, за да се допрат и до бирата.
5. Сложете капака на тенджерата и бутнете във фурната. Включете на 200 градуса и печете 45 минути. След това отхлупете и запечете на 180 градуса за още 20-тина минути.
6. Сервирайте топло.
Така изглеждаше ястието преди да влезе във фурната.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ