Бързи карамелизирани свински пържоли
Карамелизирано свинско с микс от сухи подправки и кафява захар.
Една рецепта за онези, които все нямат време да готвят, но обичат да си хапват вкусна домашна храна.
Необходими продукти:
- 2 сочни големи свински пържоли (или 4 по-малки)
- 1/2 ч.л. кайенски пипер (или пушен лют пипер)
- 1/2 ч.л. сладък пипер
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. смлян черен пипер
- 1/2 ч.л. сол
- 4 ч.л. кафява захар (най-добре мусковадо)
- 30 г масло
- 1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. В чиния смесете солта, черния пипер, двата вида червен пипер и чесъна на прах. С този микс обтрийте пържолите хубаво.
2. Сгорещете тиган с незалепващо покритие и огнеупорна дръжка. Ако нямате - използвайте подходяща тавичка.
3. Запечете пържолите от едната страна на силен огън за 2 минути. Обърнете и гответе още 1 минута. А докато това време тече - разпределете кафявата захар върху запечената страна.
4. Обърнете отново, гответе още 1 минута и пак обърнете.
5. Приберете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12 минути.
6. Изпечените пържолки разпределете в порции, а маслото прибавете в съда от готвенето докато е още топъл и леко остържете загорелите частици. С получения сос залейте месото и по желание капнете по малко лимонов сок.
7. Сервирайте с готов микс от зелена салата или други зеленчуци за гарнитура. Чаша вино ще се върже идеално към тази вечеря.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ