Регистрация

Бързи карамелизирани свински пържоли

Бързи карамелизирани свински пържоли
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1987

Карамелизирано свинско с микс от сухи подправки и кафява захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Една рецепта за онези, които все нямат време да готвят, но обичат да си хапват вкусна домашна храна.

Необходими продукти:

  • 2 сочни големи свински пържоли (или 4 по-малки)
  • 1/2 ч.л. кайенски пипер (или пушен лют пипер)
  • 1/2 ч.л. сладък пипер
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 ч.л. смлян черен пипер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 4 ч.л. кафява захар (най-добре мусковадо)
  • 30 г масло
  • 1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. В чиния смесете солта, черния пипер, двата вида червен пипер и чесъна на прах. С този микс обтрийте пържолите хубаво.

2. Сгорещете тиган с незалепващо покритие и огнеупорна дръжка. Ако нямате - използвайте подходяща тавичка.

3. Запечете пържолите от едната страна на силен огън за 2 минути. Обърнете и гответе още 1 минута. А докато това време тече - разпределете кафявата захар върху запечената страна.

4. Обърнете отново, гответе още 1 минута и пак обърнете.

5. Приберете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12 минути.

6. Изпечените пържолки разпределете в порции, а маслото прибавете в съда от готвенето докато е още топъл и леко остържете загорелите частици. С получения сос залейте месото и по желание капнете по малко лимонов сок.

7. Сервирайте с готов микс от зелена салата или други зеленчуци за гарнитура. Чаша вино ще се върже идеално към тази вечеря.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта