Регистрация

Бързи и хрупкави картофи в масло на тиган

Бързи и хрупкави картофи в масло на тиган
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2607

Картофи на микровълнова, запечени в масло на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 2 с.л. олио
  • 30 г масло
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сладък червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, изимийте ги, разполовете и сложете в голяма чиния. Захлупете с купата за микровълнова и пуснете на 800 W за 4:30 минути.

2. Изчакайте картофите да се охладят и нарежете на кубчета. Трябва да са придобили текстура като на леко сварени.

3. Сгорещете олиото в тиган, добавете маслото и щом се разстопи, изсипете картофите в тигана. Гответе 5 минути при непрестанно разбъркване.

4. Поръсете със солта, пипера и чесъна на прах и разбъркайте. Оставете да се готвят 6-7 минути до образуването на златиста коричка като периодично мешате.

5. Поръсете и с червения пипер, разбъркайте и щом коричката е станала според вкуса ви, извадете картофите от тигана.

 

Ето как да си направите печени картофи, които са досущ като пържения чипс. Ала имат доста по-малко мазнина. А и са различни и вкусни.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. италиа
  2. CA
  3. МИДИ
  4. д
  5. 22
  6. Удон
  7. chi
  8. 8
  9. овен
  10. ?

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта