Бързи и хрупкави картофи в масло на тиган
Картофи на микровълнова, запечени в масло на тиган.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 2 с.л. олио
- 30 г масло
- 1,5 ч.л. сол
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сладък червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите, изимийте ги, разполовете и сложете в голяма чиния. Захлупете с купата за микровълнова и пуснете на 800 W за 4:30 минути.
2. Изчакайте картофите да се охладят и нарежете на кубчета. Трябва да са придобили текстура като на леко сварени.
3. Сгорещете олиото в тиган, добавете маслото и щом се разстопи, изсипете картофите в тигана. Гответе 5 минути при непрестанно разбъркване.
4. Поръсете със солта, пипера и чесъна на прах и разбъркайте. Оставете да се готвят 6-7 минути до образуването на златиста коричка като периодично мешате.
5. Поръсете и с червения пипер, разбъркайте и щом коричката е станала според вкуса ви, извадете картофите от тигана.
Ето как да си направите печени картофи, които са досущ като пържения чипс. Ала имат доста по-малко мазнина. А и са различни и вкусни.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ