Бързи и лесни макарони на тиган с кайма
Макарони с месо без предварително варене на пастата.
Необходими продукти:
- 50 г масло
- 80-100 г лук - 1 малка до средна по размер глава
- 1 морков
- 250 г кайма смес
- 2/3 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 200 г макарони
- 350 мл вода
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете моркова на малки кубчета, а лука наситнете.
2. Сгорещете на умерен огън маслото, можете да капнете и 1 с.л. олио в него, за да не загаря. Изберете голям тиган.
3. Изсипете лука, гответе 3 минути, добавете моркова и гответе още 3 минути при периодично бъркане.
4. Изсипете каймата, гответе и рохкайте докато не се разпадне на трохи.
5. Овкусете със сол и пипер, изсипете пастата и залейте с водата. Добре е да е топла, още по-хубаво би било, ако е вряла.
6. Сложете капак и оставете да се готви 10 минути след кипване като разбъркате няколко пъти по време на готвенето.
7. Готовите макарони сервирайте с поръска от листа магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ