Бързи бъркани яйца с масло и подправки
Правилно готвене на бъркани яйца или бърза закуска с яйца, полезен обяд с яйца и лека яйчена вечеря.
Необходими продукти:
- 40 г масло
- 6 яйца
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- чубрица, мащерка, сминдух и/или лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. В тиган с незалепващо покритие и диаметър 26-28 см. пуснете бучката масло.
2. Сложете на котлона на слаб огън.
3. Яйцата чукнете в купа и разбийте с вилица.
4. Когато маслото се разтопи (помагайте му със силиконова шпатула да се топи и да се разнася равномерно по дъното на тигана), излейте отгоре разбитите яйца и започнете с шпатулата да загребвате от края към средата на тигана, за да се разбъркват.
5. Работете така. Гответе и бъркайте, за да се разпределя неизпечената част по дъното на тигана, а запечената да отива към центъра. Щом сместа се посгъсти, овкусет със сол и бъркайте нежно докато се получи желаната консистенция. Можете да си оставите ястието леко рохко.
6. Пресипете от тигана в чиния и на финала добавете още подправки по желание. Можете да хапвате чисто като диетична закуска или обяд, да си сервирате със зеленчуци, за да е по-полезно, както и да поднесете върху хляб за по-питателно основно.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ