Бърза супа топчета с ориз и картофи
Зеленчукова супа с кюфтенца.
Необходими продукти:
- 400 г кайма
- 1 голяма глава лук
- сол и пипер
- 1 с.л. олио
- 1 морков
- 2 литра вода
- 2 с.л. ориз
- 300 г картофи
- 2 дафинови листа
- пресни магданоз и копър по желание
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на ситно.
2. Моркова рендосайте на едро ренде, картофите обелете и нарежете на кубчета, а ориза измийте в цедка под течаща вода.
3. Сгорещете олиото в голяма тенджера, запържете 3/4 от лука (на око), а останалата 1/4 добавете в каймата.
4. Прибавете моркова в тенджерата и гответе 3 минути при периодично бъркане. Залейте с водата и кипнете.
5. Добавете ориза и картофите и оставете да ври под капак на умерен огън 10 минути.
6. През това време замесете каймата с лука, сол и пипер и с ръце оформете малки кръгли кюфтенца. От това количество трябва да ви се получат 30-35 броя. Подредете си ги в чиния, за да е по-лесно.
7. Взимайте кюфтенцата и внимателно ги пускайте във врящата супа. След 2 минути добавете дафиновите листа, още сол и пипер, разбъркайте нежно и оставете под капак за 15 минути.
8. Наситнете копър и магданоз, добавете в супата, опитайте на соленост и махнете от огъня. Сервирайте топла.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ