Бърза постна яхния със зелен фасул от консерва
Зелен фасул яхния със запръжка от моркови и лук.
Лесна и завидно бърза домашна яхния прави Миро в канала си Готвене за начинаещи, като залага на консерва зелен фасул, глава лук, морков и половинка домат, за да спретне ястие за броени минути. А то е леко, но успява да нахрани. Такава рецепта винаги помага да се направи домашна гозба в последния момент, затова всеки домакин или заета жена трябва да я знае.
Първо на много ситно се нарязват глава лук и 1 морков. Сипва се малко олио в голям тиган и се сгорещява. Морковът и лукът се запържват, овкусяват се с червен пипер и сол и се добавя лъжица брашно за сгъстяване на соса. Следва да се изсипе консерва или буркан зелен фасул и да се разбърка. Оставя се да къкри няколко минути, а през това време се рендосва половин домат. Изсипва се в ястието, разбърква се и се опитва на соленост. Къкри още няколко минути докато се наситнят листа магданоз или копър. А после се добавят, разбъкрват и тиганът се маха от котлона.
Можете да сервирате както топло, така и студено. По желание можете да поднесете с хляб или кисело мляко за заливка. Идеално е за лятно разхлаждащо основно или за зимно сгряващо ястие без месо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ