Бърза домашна паеля с морски дарове
Средно | Порции 3-5
| Видяна: 19209
Традиционно испанско ястие с миди, раци, чоризо и ориз.
В оригиналната рецепта за паеля една от ключовите съставки е шафранът. Той придава специфичен вкус и цвят на ястието, споделят специалисти. А совен това мидите и червеното вино, рачешкото, скаридите и бирата не са мезе с питие, а къкрят на едно място. А между тях, пухена завивка образува задушен дългозърнест ориз. Опитайте тази испанска екзотика, заслужава си.
Най-важните съставки
бира, вино, вино за готвене, вода, грах, зеленчуков бульон, зехтин, калмари, лук, миди, ориз, ориз „Арборио”, раци, скариди, сол, сол и пипер, червени чушки, черен пипер, чоризо, чушки, шафран
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ