Бухтички с кашкавал и колбас
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3643
Пържени тестени солени понички с месо и кашкавал.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 200 мл кисело мляко
- 1 ч.л. захар
- щипка сол
- 100 грама кашкавал
- 1/2 ч.л. сода
- 200 грама колбас по желание (кренвирш, наденица, шунка, бекон)
- няколко стръка пресен лук (ако не успеете да си намерите, използвайте стар)
- сос за поднасяне по желание (със сметана, кисело мляко или доматен сос е най-вкусно)
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Разбийте киселото мляко със солта, захарта и содата.
2. Рендосайте кашкавала на едро ренде, а колбаса нарежете на ситни кубчета. Зеления лук наситнете.
3. Пресейте брашното, изсипете в него млечната смес, лука, месото и кашкавала и замесете тесто.
4. С ръце оформете сплеснати питки или кюфтенца и ги пържете на маслена баня или в малко сгорещена мазнина от всички страни.
5. Вадете върху домакинска хартия, за да се отцедят.
6. Сервирайте с любимия сос за потапяне.
Най-важните съставки
бекон, брашно, доматен сос, захар, зелен лук, кашкавал, кетчуп, кисело мляко, кренвирши, наденица, олио, пресен лук, сметана, сода бикарбонат, сода за хляб, сол, хлебна сода, шунка
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ