Бутер рулца с шунка и ананас
Соленки от бутер тесто с шунка, кашкавал и ананас.
Тези соленки са подходящи за сутрешна или следобедна закуска, можете да ги сервирате като мезе за футболна сбирка у дома или семейна вечер пред екрана. Също така са подходящи да си ги вземете в кутия в чантата и да хапнете на излет или в някоя от работните почивки.
Необходими продукти:
- 1 пакет бутер тесто
- 4 с.л. доматен концентрат
- 12 слайса шунка
- 1 консерва ананас
- 150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Разтворете бутер тестото и го разделете на 2 части, за да не станат соленките прекалено дебели.
2. Намажете с доматения концентрат.
3. Подредете отгоре слайсовете шунка плътно.
4. Отцедете ананаса от консервата, наситнете и поръсете.
5. Рендосайте кашкавал и поръсете финално.
6. Завийте две рула. Всяко от тях нарежете на рулца с ширина около 2 см.
7. Подредете рулцата в тава, застлана с хартия за печене, като оставите отстояние, защото ще се надуят.
8. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-тина минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ