Бутер кошнички с яйце
Гнезда от бутер тесто с плънка от печени яйца и копър.
Хитра идея за красива закуска или предястие с основа от бутер тесто и плънка от запечено яйце дават авторите на канала foodfactory. Нужни са ви съвсем малко продукти и 15-тина минути суета в кухнята, за да можете да пъхнете тестените гнезда във фурната, а след това да имате идеалното прихапване, подходящо както за семейна трапеза, така и за по-изискани гости.
Във видеото е показан хитър маниер за оформяне на кошнички от бутер тесто. Гледайте, за да видите как точно се прави и да прецените с кой домашен уред ще ви е най-лесно да изрежете формичките. След това се намасляват и подпреждат в тавичка. За повече блясък и красота се намазват с разбито яйце. Запичат се до позлатяване.
Но това не е всичко. Когато кошничките са готови, чукваме в тях по едно яйце, поръсваме със семена сусам и ги връщаме обратно във фурната докато яйцето се запече. Можете вместо сусам да използвате мак или ким. После оставяте докато яйцето се запече в желаната от вас степен - задължително с твърд белтък и с рохък или добре сготвен жълтък. На финала поръсвате с наситнен копър за разкош. Можете да сложите и по резен пресен домат за още красота.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ