Бутер кифлички с крем сирене и ягоди
Домашни кроасани с бутер тесто и плънка в стил чийзкейк.
Необходими продукти:
- 1 пакет бутертесто
- 1 опаковка крем сирене
- 300 г ягоди
- 1 ампула ванилия
- 150 г пудра захар
- 8 листенца мента по желание
- сладолед за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. В купа прехвърлете крем сиренето, добавете 2 с.л. от пудра захарта и ампулата ванилия. С шпатула разбърквайте докато се получи хомогенна смес.
2. Ягодите почистете и нарежете на дребни кубчета. Половината от тях добавете при крем сиренето и разбъркайте отново. Другата половина си заделете в хаванче или друг съд, където можете да ги намачкате с чукче.
3. Листа бутер тесто разточете деликатно и разрежете на 4 еднакви квадрата. Всеки от тях разделете на триъгълници като разрежете по диагонал. Поставяйте от плънката с крем сиренето в широката страна на тестеното триъгълниче и след това завивайте кифличка като въртите към върха. Редете кифличките с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 13 минути.
Докато кроасанчетата се пекат, си направете заливаката като намачкате останалите кубчета ягоди с останалата пудра захар. При сервиране заливайте всяко кроасанче с част от ягодовия сироп. По желание можете да украсите с листенца мента и да поднсете и с топка сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ