Бутер банички с шунка, кашкавал и яйца
Банички от бутер тесто за закуска.
Здравословните качества на бутер тестото, което се продава в широката хранителна верига са доста въпросителни, но пък 1-2 пъти в годината няма проблем да зарадвате семейството си с вкусна закуска. А баничките, направени от бутер тесто са наистина вкусни и изглеждат уникално добре. Именно такива банички откриваме в канала Tasty, като тестеното изделие е с красива и лесна плетена украса и плънка от шунка, кашкавал (чедър) и яйчена смес.
За да си ги направите, започнете с яйчената смес като в купа разбиете на ръка яйца, добавите в тях течна сметана, сол, пипер и лук и чесън на прах. После готвите на тиган докато се получи накъсана палачинкова смес. Тестото се разделя на 12 правоъгълника. Как става това - гледайте във видеото. 6 от правоъгъниците се правят на плитка. В другите щест се разпределят по слайс шунка, яйчена смес и резен твърдо сирене от вид по желание. Страниците се намазват с разбито яйце и върху тях се лепи плитката. Тя също се маже с яйце и готовите банички се пекат на 190 градуса за около 25 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ