Бутер банички с топка моцарела
Бутерки с моцарела и мед.
Необходими продукти:
- 1 пакет бутер тесто (около 500 г)
- 2 топки моцарела (по около 125 грама всяка)
- мед, мармалад, чубрица, лют пипер или шарена сол - едно от тях по избор
Начин на приготвяне:
1. Развийте бутер тестото върху набрашнен плот.
2. Извадете моцарелата от опаковката, отцедете добре от соса и разполовете на две еднакви полутопки всяка.
3. Тестото разрежете на 4 еднакви правоъгълника.
4. Поставете с разреза надолу по половинка топка моцарела в единия край на всеки правоъгълник. Отгоре овкусете по избор. За сладка баница можете да сложите любимото си ягодово или боровинково сладко, да покапете с мед и да добавите натрошени орехи. За солена - поръсете с ароматни подправки и по желание подлютете. Моцарелата е с неутрален вкус и целта ѝ е да придаде текстура.
5. Захлупете с останалата част от парчето тесто. Прещипете крайщата с вилица и прехвърлете баничката в тава, застлана с хартия за печене. Повторете "упражнението" още 3 пъти.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути.
7. Поднесете с добавки по желание. За сладкия вариант можете да сложите топка сладолед, цедено кисело мляко с мед или да поръсите с пудра захар. При солените банички малко кисело мляко ще се върже идеално.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ