Бутер баница с извара, сметана и карамел
Сладка баница или десертна баница с млечна плънка и захарна коричка с масло.
Баница от бутер тесто без завиване и налагане се приготвя в канала Всегда Вкусно. Това е умна идея за сладкиш от бутер тесто с плънка от подсладена извара с дъх на ванилия и добавка от яйца и сметана за въздушност на крема. Направата е много лесна, а на финала се получава апетитен сладкиш с хрупкава карамелена коричка.
За крема в купа се изсипва изварата, добавя се захар, ванилия, чукват се две яйца и се прибавя заквасена или много гъста млечна сметана (над 30% масленост). Разбива се до хомогенност с миксер. Голяма тава се застила с хартия за печене. Лист бутер тесто се разточва на набрашнен плот и се прехвърля в тавата така, че да покрие дъното. Следва да се залее с крема. После се покрива с още два разточени в същите размери листа бутер тесто.
На финала горната кора се поръсва със смес от кафява захар и канела, покапва се с разтопено масло и сладкишът се пъхва в сгорещена на 180 градуса фурна за 35 минути. След изваждане се охлажда и нарязва на парчета. Можете да поръсите с пудра захар за разкош. Точните продукти и стъпки на готвене ще разберете от ТУК, а как се прави сладкишът, можете да гледате във видеото по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ