Бутерки с царевица и шунка
Банички с царевица и месо.
Необходими продукти:
- 2 листа замразено бутер тесто
- ½ ч.ч. царевица от консерва
- 2 филии шунка, нарязани на кубчета
- 2 с.л. майонеза
- жълтъкът на 1 яйце
- щипка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 190°С.
2. Оставете бутер тестото да се размрази според указанията на опаковката.
3. Изцедете царевицата, след това я смесете с нарязаната на кубчета шунка и майонеза.
4. Нарежете тестото на парчета с диаметър около 5 см. Тестото трябва да стигне за 27 бутерки.
5. Оставете 9 парчета тесто настрана и с кръгла формичка за сладки изрежете центъра на останалите 18 парчета.
6. Сложете целите парчета върху тава, а след това върху всяко парче сложете по две парчета с дупка.
7. Напълнете дупката с царевица и шунка.
8. Разбийте жълтъка на яйцето и намажете с тънък слой бутерките.
9. Повторете стъпки 6-8 с останалото тесто. Печете бутерките 20 минути, докато покафенеят и се надигнат.
10. Извадете ги от печката и ги украсете с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ