Регистрация

Бутерка с мандарини и сос Сабайон

Бутерка с мандарини и сос Сабайон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1230

Подобие на Милфьой с цитруси и сос от жълтъци и вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • пакет бутертесто (600 г)
  • 60 г пудра захар за соса
  • 160 г пудра захар за тестото
  • 4 жълтъка
  • 600 г мандарини
  • 6 с.л. сухо бяло вино 

Начин на приготвяне:

1. Извадете бутер тестото от плика и го разрежете на 4 правоъгълника. Подредете върху тях парченцата мандарини и поръсете с пудра захар. Запечете на 180 градуса за 15-тина минути докато тестото се сготви.

2. В съд на водна баня разбийте жълтъците с 60 г пудра захар и бъркайте докато сместа побелее и се сгъсти. След това лъжичка по лъжичка при непрестанно бъркане добавете и виното.

3. Охладете соса на водна баня и залейте с него готовите плодови бутерки. Сервирайте с листенце мента за украса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта