Брюкселско зеле с колбас на тиган
Бекон с ябълки, мед и брюкселско зеле.
Аламинут с бекон и брюкселско зеле се готви в канала Всегда Вкусно. Това е ястие, което става за закуска, идеално е за обяд и е страхотна вечеря, а направата му отнема 40-тина минути. Вкусната комбинация от бекон, ябълки, мед, лук и зеленчук, подправени с едрозърнеста горчица пленява и засища.
Брюкселското зеле се цепва с нож и се бланшира в подсолена вода. В тиган се запържва лук, добавят се ябълки и мед и се готви до карамелизиране. Беконът се запича в друг тиган и след това при него се готвят брюкселските зелки. Залива се с карамеления сос, добавя се чесън и едрозърнеста горчица и съвсем след малко е готово за хапване. Гледайте видеото, за да разберете как се прави, а точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ