Брускети с плодове и синьо сирене
Сладки препечени филийки с кайсии, мед и сирене.
Бон Апети
Излъчен на 01.08.2017
Летни брускети без месо предлагат Лора и Стоян като модернизират допълнително съвременната идея за препечени филийки с богат свеж топинг. Кулинарите залагат на комбинация от мед и плодове, които носят сладост, съчетани със соления вкус и специфичен дъх на синьо сирене, обогатени с аромат на мащерка и леко пикантни от добавката на минимално количество червен лук. Получава се вкусова бомба за езика, който има шанса да се наслади на неповторима комбинация.
Първо филийките се намазват със зехтин и се запичат за 5-8 минути. През това време прасковите се разполовяват, почистват от костилката и всяка половинка се реже на тънки полумесеци. Полягва върху филийката, а отгоре се поръсва с мащерка. Ако обичате силна нестандартност на вкуса, можете вместо тази подправка да се спрете на розмарин. След това се поръсва с наситнен червен лук и отгоре - с натрошено синьо сирене. Запича се за 10 минути във фурната, а след това сладките сандвичи могат да бъдат поръсени с натрошени орехи или лешници.
Готови са за сервиране. Подходящи както за следястие, така за следобедна закуска, ордьовър или прихапване на градинско парти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ