Брускети с крема сирене и скариди
Парти хапки със скариди и крема сирене.
Необходими продукти:
- 1 багета (франзела)
- 12-16 сварени или мариновани скариди (не много големи)
- 250 мл крема сирене (може да си вземете Филаделфия с билки или натурално)
- 50 г масло
- 4 скилидки чесън
- връзка магданоз или копър
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Нарежете хляба на филийки. Сипете си малко зехтин в чаша или купичка и с четка намажете хляба. Подредете филийите със зехтина нагоре в тава, застлана с хартия за печене. Печете 8 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
2. Докато хлебчетата се пекат изсипете маслото на стайна температура в купа и с миксер го разбийте на крем. Добавете крема сиренето, разбийте отново.
3. Наситнете листенцата на магданоза, като си запазите листенца за украса, както е показано на снимката. Дръжките може да приберете във фризера за супа или бульон. Скилидкичте чесън обелете и менете през преса или намачкайте в хаванче с малко сол. Добавете към сместа и разбъркайте.
4. Скаридите отцедете от водата, ако има такава.
5. Препечените и леко охладени филийки намажете с крема, отгоре подредете по скарида и украсете с листенце от прясната подправка. Можете да добавите стръкове див лук или по няколко зрънца червен хайвер за допълнителен разкош.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ