Брускети със спанак и синьо сирене
Парти хапки от печен хляб със синьо сирене и спанак.
Ако искате да направите парти сандвичи за гости, то брускетите са идеално решение да зарадвате посетителите си с лесно за направа и вкусно мезенце, подходящо за много напитки. Толик ни показва в своя канал как прави вегетариански брускети с топинг само от два продукта - сирене и спанак. Пък и повече не е нужно, особено ако искате хем бърз ордьовър, хем луксозаен. А и с него ще угодите както на търсещите доза изисканост в ястието, така и на вегетарианците, отказали се от мръвка.
Ако очаквате многобройна компания, увеличете дозите и включете фурната да загрява на 200 градуса, за да не губите ценно време. За начало в хаванче се счуква чесън с малко сол. После се прехвърля в купичка със зехтин и се поръсва с черен пипер. Разбърква се добре. Франзелите или багетите се режат на кръгчета (не много тънки) и се подреждат в тава за печене, застлана с готварска хартия. Кръгчетата се намазват с ароматния зехтин и се бутат на топло докато хванат златист загар. 10-тина минути най-вероятно ще стигнат.
През това време си нарязвате на лентички бейби спанак и сгорещявате малко зехтин в тиган. Изсипвате спанака вътре и го готвите до омекване. После махате от огъня и натрошавате синьото сирене. Смесвате хубаво и намазвате изпечените мини филийки със сместа. Готово - елегантно и бързо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ