Брускета с варени яйца, риба и кашкавал
Препечен хляб с риба и кашкавал.
Необходими продукти:
- 4 филийки хляб
- 50 г масло
- 2 скилидки чесън
- 250 г маринована риба (филе херинга, сьомга или скумрия)
- 3 яйца
- 100 г кашкавал
- зелена подправка за украса (магданоз, босилек или копър)
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото, а чесъна намачкайте на паста. Прибавете го към разтопеното масло и разбъркайте.
2. Филийките хляб намажете двустранно с маслената смес и подредете в тава, застлана с хартия за печене.
3. Запечете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 10 минути.
4. Сварете яйцата.
5. Рибата нарежете на хапчици в чиния. Добавете към нея сварените яйца и разбъркайте.
6. Разпределете получената смес върху препечените филийки. Отгоре поръсете с рендосан кашкавал.
7. Върнете във вече изключената фурна за няколко минути докато кашкавалът се разтопи.
8. Украсете с листенца прясна подправка и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ