Броколи с картофи и гъби в млечен сос
Печени броколи с печурки, картофи и лук в сос от разбити яйца с кисело мляко.
Необходими продукти:
- 4 по-големи картофа
- вода и сол за варенето
- 1 глава броколи (или 2, ако са много малки)
- 1 глава лук
- 3 с.л. олио
- 250 г пресни печурки
- 5 яйца
- сол и пипер
- 800 мл кисело мляко с висока масленост
Начин на приготвяне:
1. Картофите измийте добре и сложете в тенджера. Залейте с вода, изчкайте да кипне, добавете 1 с.л. сол и варете докато омекнат наполовина.
2. През това време разделете броколите на съцветия и измийте. Нарежете лука и гъбите на полумесеци.
3. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън и изсипете лука. Гответе 5-6 минути докато започне да позлатява. Добавете гъбите и гответе докато пуснат водата си и тя се изпари. Изсипете съдържанието на тигана в йенска тава.
4. Извадете картофите, при необходимост добавете още малко вода в тенджерата или я сменете, ако има нечистотии в нея. Щом водата заври, подсолете и изсипете розичките броколи. Варете 4 минути и отцедете през гевгир. Добавете в йенската тава.
5. Докато картофите се охлаждат си разбийте в купа яйцата с киселото мляко, сол и пипер на гладък крем. След това нарежете картофите на кубчета и ги изсипете при останалите продукти.
6. Залейте с яйчената смес и разбъркайте. Пъхнете във фурна, пуснете на 180 градуса и гответе 40 минути след като температурата на печката достигне тези 180 градуса.
7. Извадете и нарежете на квадрати или правоъгълници като мусака.
Източник: YouTube/Frische Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ