Регистрация

Борш с месо и моркови

Борш с месо и моркови
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4566

Цвекло с пуешко и подправки правят перфектния ви борш.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г цвекло (обелено, оставете и 5 см. от листата)
  • 4 л. вода
  • 1 кг пушено пуешко (нарязано на кубчета)
  • 2 моркова (обелени и разрязани на четвъртинки)
  • 2 стръка целина
  • 1 голяма глава лук
  • 2 скилидки чесън (намачкани)
  • 4 стръка копър
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер на зърна

Начин на приготвяне:

1 .Сварете цвеклото във вода за около 45 минути.

2. Извадете от водата и го разрежете на парчета широки по 1 см. и го върнете във водата.

3 .Отделете 1 парче цвекло и го нарежете на ивици за гарниране.

4. Прибавете всички останали съставки в тенджерата.

5. Оставете да ври на слаб огън за час и половина или докато течността намалее наполовина.

6. Прецедете течността поне два пъти.

7. Отделете мазнината.

8. По желание – добавете 2 с. л. лимонов сок.

9. Сервирайте борша гарниран с нарязаното на ивички цвекло и копър.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта