Борш с месо и моркови
Цвекло с пуешко и подправки правят перфектния ви борш.
Необходими продукти:
- 700 г цвекло (обелено, оставете и 5 см. от листата)
- 4 л. вода
- 1 кг пушено пуешко (нарязано на кубчета)
- 2 моркова (обелени и разрязани на четвъртинки)
- 2 стръка целина
- 1 голяма глава лук
- 2 скилидки чесън (намачкани)
- 4 стръка копър
- 1 дафинов лист
- 1 ч.л. сол
- ¼ ч.л. черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
1 .Сварете цвеклото във вода за около 45 минути.
2. Извадете от водата и го разрежете на парчета широки по 1 см. и го върнете във водата.
3 .Отделете 1 парче цвекло и го нарежете на ивици за гарниране.
4. Прибавете всички останали съставки в тенджерата.
5. Оставете да ври на слаб огън за час и половина или докато течността намалее наполовина.
6. Прецедете течността поне два пъти.
7. Отделете мазнината.
8. По желание – добавете 2 с. л. лимонов сок.
9. Сервирайте борша гарниран с нарязаното на ивички цвекло и копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ