Бонбони трюфели с шоколад и сметана
Студени домашни бонбони само с три продукта.
Трюфелите освен скъпи гъби са и вид шоколадови бонбони, който доста по-лесно и евтино можете да си купите от хранителната верига. Меки и топящи се в устата, те съществуват в много варианти така, че да угодят на любителите на сладкичко в търсенията според вкусовете им. Каналът foodfactory показва най-лесния и елементарен начин за направа на трюфели, като оставя импровизацията да бъде индивидуална. Към сместа се чувствайте свободни да добавите ароматите, които харесвате - ванилия, канела, нескафе. Можете също да опаковате в бонбона сушени плодове или любимата ядка. Въпрос на предпочитания е. Ето и как да си направите смес за най-обикновения трюфел, която можете да превърнете в свой собствен сладък кулинарен шедьовър.
От вас се иска само да си разтопите малко масло и един млечен шоколад на водна баня, а след това да ги смесите със сметана. После прибирате във фризера за един час, а след това с ръце оформяте топчета от сместа. Остава да ги оваляте в какао на прах или кокосови стърготини и са готови за поднасяне. Ако ще се консумират от възрастни, можете да капнете съвсем малко количество ром, коняк или друг ароматен алкохол. Дъхът е много приятен. А цялата ви работа по този вкусен сладкиш е около 20 минути. Заслужава си, нали?
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ