Боб със свинско, наденица, бекон и още месо
Бобена яхния с много месо, лук и чубрица.
Необходими продукти:
- 500 г шарено свинско месо
- 2 с.л. олио
- 200 г бекон
- 2 наденици
- 200 г мек салам
- 100 г луканка или подобен колбас
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 2 консерви червен боб от по 500 мл или 1 голяма консерва боб от 1 литър (Можете да си сварите 500 г суров фасул, ако така ви харесва повече. Подсолете го след варенето)
- чубрица
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Свинското месо нарежете на хапки, лука на кубчета, бекона и мекия салам - на парченца, наденичките на кръгчета, а луканковия колбас наситнете.
2. Сгорещете олиото в тиган на умерен към силен огън и запържете за 10 минути свинските хапки. Прехвърлете в отделен съд.
3. На тяхно място запържете бекона и наденичките за 8 минути като бъркате периодично. Изсипете при свинското.
4. Мекия и луканковия салам гответе за 5 минути в същия тиган като мешате. Прехвърлете при останалите месища.
5. На финала запържете лука и чесъна за 4 минути.
6. Изсипете боба с все сока от консервите в тенджера и кипнете. Намалете огъня на умерен към слаб и добавете месата и чубрицата. Изсипете и лучената запръжка. Разбъркайте.
7. Сложете капак и оставете да се готви за 25 минути.
8. Разпределете в индивидуални порции, поръсете с магданоз и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ