Регистрация

Бобена яхния с агнешко месо

Бобена яхния с агнешко месо
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4622

Агнешко с бял боб, броколи, лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г агнешко месо от бут, нарязано на парчета
  • 200 г бял боб
  • 200 мл горещ бульон – говежди или агнешки
  • 6-8 цветчета броколи, разрязани наполовина
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 1 голям морков, ситно нарязан
  • пресен магданоз
  •  1 голям картоф, нарязан на парчета (ако предпочитате да е без кора, го обелете)
  • малко масло
  • малко мляко (10 мл)

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофа в леко подсолена вода.

2. Запържете лука в дълбок тиган, добавете и агнешкото месо.

3. Добавете боба и зеленчуците и бъркайте около 5 минути, за да се смесят добре.

4. Добавете бульона и оставете да заври на бавен огън.

5. Увеличете температурата, покрийте и оставете да ври половин час.

6. Когато картофът се свари, го отцедете и намачкайте добре, като добавите малко масло и мляко.

7. Преди да сервирате, поръсете яхнията с магданоз и разбъркайте.

  

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта