Бобена супа с шунка и картофи
Супа с колбас и зеленчуци в пилешки бульон.
Необходими продукти:
- 400 г шунка
- 150 г морков
- 1 глава лук
- 30 г масло
- 5 скилидки чесън
- 2 стръка целина (селъри)
- 100-тина грама замразена грах по желание
- 400 г боб от консерва или буркан
- 250 г картофи
- сол и черен пипер на вкус
- 1,3 литра пилешки бульон
- листенца магданоз
Начин на приготвяне:
1. Шунката, морковите и картофите нарежете по отделно на малки кубчета. Лука наситнете, а чесъна намачкайте. Целината нарежете на парченца (в тази рецепта става въпрос за зелената част, а не за грудката). Картофите накиснете във вода.
2. На умерен огън в тенджера разтопете маслото и запържете в него лука за 2 минути до прозрачност. Добавете морковите, гответе още 2 минути, след това прибавете и кубчетата шунка и гответе 3 минути при периодично разбъркване.
3. Прибавете картофите, целината, чесъна, сол и пипер и грахта, ако слагате. Разбъркайте и залейте с бульона. Оставете да кипне.
4. През това време отцедете боба от сока на консервата и прибавете зърната в ястието. Оставете да къкри под капак за 25 минути. Когато картофите са готови, значи цялата супа е готова.
5. Махнете от котлона, добавете наситнени листенца пресен магданоз, разбъркайте и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ