Регистрация

Бисквити с ликьор Амарето и шоколад

Бисквити с ликьор Амарето и шоколад
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 4100

Сладоледени сандвичи с ликьор и бадеми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ ч.ч. овесени ядки
  • 2 ¼ ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • ½ ч.л. сол
  • 1 ч.ч. масло със стайна температура
  • 1 ч.ч. светлокафява захар
  • 1 ч.ч. бяла кристална захар
  • 2 големи яйца със стайна температура
  • ½ ч.л. бадемова есенция
  • ½ ч.л. ванилова есенция
  • 360 г полусладки шоколадови парченца
  • 1 ч.ч. изпечени и натрошени бадеми
  • 1 ½ кг ванилов сладолед (леко размекнат)
  • 1/3 ч.ч. ликьор Амарето

Начин на приготвяне:

1. Разбийте на ситно овесените ядки в кухненския робот. Прибавете брашното, бакпулвера, содата за хляб и солта. Оставете настрана.

2. Разбийте с миксер маслото и захарта в голяма купа, докато станат на пяна. Остържете маслото, останало по страните на купата.

3. Добавете яйцата, ваниловата и бадемовата есенция и разбийте.

4. Добавете сместа с брашното на три части и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

5. Добавете шоколадовите парченца и натрошените бадеми и разбъркайте.

6. Поставете в застлана с хартия за печене тава по една супена лъжица от тестото на разстояние от 2-3 см. Не сплесквайте сместа.

7. Поставете в предварително загрята до 160°C фурна. Печете около 13 минути, докато бисквитите не добият златист цвят (бисквитите ще се сплескат леко).

8. Oставете бисквитите да изстинат върху тавата за около 5 минути. После ги подредете в чиния и изчакайте да изстинат напълно.

9. Сложете разтопения сладолед в голяма купа. Смесете с половин чаша ликьор “Амарето”. Покрийте сместа и я замразете поне за 3 часа, докато се втвърди.

10. Направете сандвичите! Подредете бисквитите с плоската част отгоре върху хартия за печене. Поставете малко количество от сладоледа върху всяка от тях. След това поставете по още една бисквитка отгоре и натиснете леко.

Можете да покриете и да замразите сандвичите за около 3 часа, ако искате да са по-твърди. Може да направите сандвичи за 4 дни напред. Увийте всеки сандвич в прозрачно фолио и го замразете. Ако съхранявате сладките на стайна температура, могат да издържат един ден.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта