Бибимбап с телешко и кълнове
Корейско ястие с месо, зеленчуци и трядиционни подправки.
Необходими продукти:
- 200 г телешко
- 1 краставица
- 1 морков
- 100 г соеви кълнове
- 2 листа маруля
- 4 сушени гъби
- 2 яйца
- 2 желатинови листа
- пюре от червени чушки
- 2 ч.ч. сварен ориз
Начин на приготвяне:
1. Овкусете нарязаното на филийки телешко и го запържете леко до готовност.
2. Овкусете поотделно соевите кълнове, краставицата и гъбите.
3. Прибавете 1 ч.л. сусамово олио в сгорещен тиган за пържене и запържете краставицата за кратко, така че запази свежия си цвят.
4. Оставете я в голяма чиния да се охлади.
5. Прибавете още олио в тигана и изпържете последователно морковите и гъбите.
6. В ненамаслен тиган изпържете 2 яйца на очи.
7. Сложете по 1 лист маруля в чиния за сервиране.
8. Покрийте с по 1 ч.ч. сварен ориз и подредете останалите необходими продукти отгоре.
9. Покрийте с пърженото яйце и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ