Белтъчени сладки тип домашни ореховки
Сладки с бити белтъци и орехи.
Белтъчени ореховки или белтъчни сладки без брашно с ядки и канела прави Миро от Готвене за начинаещи. Рецептата е идеална, ако са ви останали белтъци и искате да измислите бърз сладкиш с бити белтъци. Направата отнема около 20 минути, а печенето и охлаждането - още толкова, затова за по-малко от час ще имате идеален приятел за кафето или прихрупване на закуска. Сладки, питателни, богати на протеин и без брашно, тези десертчета са разкош за малки и големи в семейството.
Белтъците се разбиват на пяна със захар, като не е нужно да става идеалния пухкав крем. Добавят се натрошени на не много ситно орехи и канела. С тези четири съставки сладките са готови. Остава само да разпределите сместа в тава, застлана с харти за печене и да готвите за 10-тина минути в предварително захрята фурна на 180 градуса. После изчакайте да се охладят преди да дърпате от хартията. Така няма да се натрошат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ