Регистрация

Беконени рулца с гъби върху картофи със сметана

Беконени рулца с гъби върху картофи със сметана
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 697

Пълнен бекон с гъби, запечен върху картофи със сметана, яйца и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 картофа
  • 2 с.л. олио
  • сол и пипер
  • 3 яйца
  • 100 мл млечна незаквасена готварска сметана
  • 200 г кашкавал или твърда моцарела
  • 8-6 печурки
  • 12 ленти бекон - големи; дълги и широки
  • копър

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, измийте и нарежете на жулиени. Изсипете в неголяма тава с високи бордове (може йена глас). Поръсете със сол и пипер и залейте с олиото. Разбъркайте.

2. Пъхнете картофите във фурната и пуснете на 200 градуса. Гответе 25 минути.

3. През това време в купа разбийте яйцата, добавете сметаната и разбъркайте.

4. Рендосайте си кашкавала или моцарелата и приберете в хладилник.

5. Гъбите почистете и наситнете.

6. Взимайте лента бекон, увивайте в нея част от гъбите и си подредете като заготовка.

7. Извадете тавата от фурната, намалете на 180 градуса печката и залейте картофите със сметаново-яйчения сос. След това поръсете половината от кашкавала/моцарелата. Оргоре подредете рулцата и върху тях поръсете останалия кашкавал.

8. Върнете обратно в печката за 30 минути.

9. След изваждане поръсете с наситнен копър и поднесете.

 

Източник: YouTube/Cookrate

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта