Безглутеново суфле със сирене и картофи
Солен пай без тесто от сирене с картофи и яйца на фурна.
Солените суфлета са страхотно предястие или закуска, защото са сравнително леки за стомаха, на протеиново - яйчена основа и не се правят трудно, но за сметка на това са красиви и вкусни. Именно такова суфле се готви в канала Dazzle Spoon, пък и за да е една идея по-полезно, се прави без брашно. За спойка на продуктите се избират варени картофи, а крайният резултат е апетитен и ефирен яйчено-сиренен крем, запечен под пленителна коричка.
Картофите се сваряват и нарязват на кубчета. Добавят се яйцата, залива се с млякото, натрошава се бучка сирене и се овкусява със сол и пипер. Преценете внимателно солта, защото се очаква сиренето също да е солено. Следва да пюрирате с пасатор за супи до получаването на хомогенен сравнителнно рядък крем. Той се изсипва в намазана с мазнина тавичка и се пече в предварително загрята на 200-220 градуса фурна за 30-40 минути. Образуването на коричка като при крем-карамел е показател за готовност. Преценете тавата така, че сместа да се надигне без да се излее от нея.
След изваждане се охлажда и се сервира като закуска, леко основно, предястие на тежка вечеря и дори гарнитура. Идеално си върви в компанията на пресни зеленчуци. Точните продукти и стъпки на готвене можете да видите във видеото по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ