Регистрация

Безглутенови гофрети от оризово брашно

Безглутенови гофрети от оризово брашно
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2510

Палачинки от оризово брашно със сладолед, плодове и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тази рецепта е за всички, които искат да заменят традиционното бяло брашно с по-полезен продукт, без да спират да си хапват любимите тестени десерти и закуски. Ето едно гъсто тесто за палачинки, което се готви идеално в гофретник, но можете да изпечете и на тиган като дебели малки палачинки.

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. оризово брашно
  • 1/4 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. вода
  • топинг по желание - сладолед, мармалад, мед, шоколад, бита сметана, плодове и всякакви комбинации между тях

Начин на приготвяне:

1. В купа изсипете брашното и захарта, разбъркайте ги заедно, налейте водата и размесете добре с вилица. Покрийте със стреч фолио и пуснете за 3:30 минути в микровълновата фурна.

2. Отгърнете фолиото, разбъркайте сместа и върнете в микровълновата за още 30 секунди. След това разбъркайте отново. Трябва да е станала доста гъста смес, но не се притеснявайте.

3. Разпределете я в намаслен тиган и сплескайте, за да оформите малки палачинки. Можете също да слагате части от сместа в гофретник. Количеството е за 4 гофрети. Печете до готовност.

4. След изваждане гарнирайте с любимия си топинг за палачинки. Много е вкусно с мед и орехи, сладолед и шоколадов кувертюр, бита сметана и плодове. Изберете си най-апетитното.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта