Безглутенова торта с много шоколад
Ягодова торта с шоколад и мус.
Бон Апети
Излъчен на 03.05.2018
Модерна торта с много шоколад и свежи ягоди, в която се комбинират няколко вида шоколад, плодов крем, сметана, масло и бити белтъци показват Лора и Стоян. Това е луксозен безглутенов сладкиш, защото представлява торта без брашно. В нея два белтъчни блата обгръщат шоколадов мус и всичко това се крие под коричка от още шоколад.
Блатовете се правят, като се разтапя на водна баня шоколад с масло, охлажда се и се разбърква с разбити жълтъци със захар. Добавят се бити белтъци и се размесва хубаво. Пече се за 25 минути на 160 градуса по отделно в две еднакви по форма тави, застлани с намаслена хартия за печене.
Мекият ягодово-шоколадов мус започваме като пюрираме ягоди и разтапяме бял и тъмен шоколад заедно. Обеднияваме шоколада и прецеденото ягодово пюре. Белтъци със захар подгряваме на водна баня при непрестанно разбиване до 65 градуса. След това разбиваме на сняг. На пяна бием и течна животинска сметана. Остава да обединим шоколадовата смес със сметаната и белтъчния сняг.
Върху единия блат се редят прави цели ягоди. Отгоре се излива крема и се захлупва с другия. Залива се с шоколадов кувертюр и се прибира в хлядилника за 3 часа. След първия час охлаждне можете да направите интересна шарка с малко заделен кувертюр. Гледайте във видеото как става.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ