Банички с риба
Хапки от акула с гъби и бекон в кори за баница.
Бон Апети
Излъчен на 04.12.2017
Пържена бяла риба в масло, запечена в кори за баница, където заедно с филето се намества гъбена запръжка и лентички бекон, за да се получи сочна и хрупкава хапка с деликатен рибен дъх - това готвят Лора и Стоян, а после го сервират върху канапе от задушен в сметана спанак - една вкусна идилия, която можете да направите за ордьовър или основно.
Първо се прави гъбената запръжка като в равни количества масло и зехтин се запържват наситнен лук шалот и нарязаните на малки парчета печурки. Овкусява се със сол, пипер и мащерка и се готви докато течността от гъбите се редуцира. След това запържваме в масло и зехтин и ринбните филета. Вместо акула можете да използвате пангасиус или каквото друго филе от бяла риба или сьомга харесвате. Ако обаче сте се спрели на акула, задължително накиснете месото в мляко за една нощ. Защо се прави това - ще разберете от Стоян Сейменски, ако гледате видеото с цялата рецепта.
Следва да се намазнят три кори за баница и да се наредят една върху друга. После се слага от гъбената запръжка, лента бекон и парче риба. Завиват се пакетчета и се редят в тава за печене. Кората отгоре се намазва с разтопено масло и се поръсва в черен сусам. Запича се за 15-тина минути на 190 градуса.
През това време се запържва още лук шалот, добавят се листа бейби спанак и след това се залива със сметана. Вързопчетата се поднасят със спаначеното канапе. Идеални са за чаша хубаво вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ