Баница с ориз и месо
Балканска баница със спанак, сирене, пилешко филе и ориз.
Бон Апети
Излъчен на 19.05.2016
Богата баница със сирене се готви в кухнята на Лора и Стоян, защото за разлика от традиционната българска баница, в тази сиренето е просто един от многото компоненти на плънката. Домашната баница в случая се прави с дебели кори и наподобява солен пай с пилешко, в който има балканска нотка, защото идеята за рецептата се взима от няколко различни типа баници, традиционни за приготвяне не само в страната ни, но и в Гърция и Турция. От начина на правене на родопския клин взаимстваме идеята за ориза, сиренето си е по родна рецепта, пилешкото месо се слага в турските баници, а спанака е добавка за баници в няколко български региона. Накрая сместа от варено пилешко месо, сварен ориз, натрошено бяло сирене, спанак, яйца, лук и магданоз се увива в корите и по този начин баницата започва да прилича и на френските пайове. А ако искате да опитате и вкуса - направете я у дома си, защото това е храна, която не можете да си купите от магазина.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ