Баница с извара, масло и сирене на тиган
Бърза въздушна баница с кисело мляко, масло и извара, която се пече на тиган под капак.
Готвим с вкусната влогърка Милена, която ни показва един доста различен и нетрадиционен начин за правене на баница. Хитрата идея ни дава шанс да разнообразим бабините рецепти с нещо смело и импровизаторско в кухнята, като същевременно си гарантираме направата на страхотна семейна закуска, която добре ще напака всички у дома.
Започваме като си разбием яйца с кисело мляко и добавим в тях сода за хляб, извара и натрошено сирене. Ето как плънката става по-въздушна и мека, но странностите тепърва започват. В по-малък тиган редим няколко готови кори, които щедро намасляваме. След това слагаме от плънката, после пак кори и отново плънка. За изненада на вксчки отгоре накъсваме останалите кори и завиваме баницата като пай. Печем в тигана под капак, а когато е хванала кафява до черна коричка, я обръщаме с помощта на чиния и оставяме да се запче и от другата страна. Така се получава идеалната маслена баница с ефирна, въздушна и много вкусна плънка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ