Баница със сирене и зеле
Зелник с яйца, сирене и лук.
Бон Апети
Излъчен на 21.10.2016
Зеленчукова баница с прясно зеле се готви в тази рецепта, която ни дава идея за една по-различна и също толкова вкусна баница както традиционната домашна. Тук зелето се запържва с лук и чесън, смесва се с разбитите яйца, сирене и малко сметана и се превръща в обогатител на типичната народна плънка за баници от яйце и сирене. Интересен е начинът, по който се наслагва баницата. Корите се застъпват една за друга, така че да образуват кладенец. В него се изсипва плънката, като се добавя и царевичен грис, за да не стане баницата прекалено водниста. Накрая корите се завиват. Готово - остава само да се изпече.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ