Бананов флан
Яйчен крем, погален от топлината на вода.
Необходими продукти:
- ½ чаша захар за карамела
- 2 зрели банана, обелени
- 4 яйца
- 1 кутийка дехидратирано мляко
- 1 кутийка кондензирано мляко
- 1/2/ чаша настърган ананас
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- щипка смляна канела
Начин на приготвяне:
1. Поставете всички съставки в блендер докато бананите станат на паста.
2. За да приготвите карамела, загрейте захарта на средна до средно висока температура докато се получи златисто кафяв карамел. Налейте внимателно в горната част на тенджерата, така че да покрие цялото дъно и около 2.50 см от страните й.
3. Изсипете сместа в горната част на тенджерата, бавно, за да не нарушите слоя карамел. Напълнете долната част с вода и оставете да заври. Намалете огъня до среден и поставете горната част на мястото й и покрийте. Гответе около 30 мин. Проверете консистенцията като пъхнете нож в средата. Когато излезе чист, значи е готово.
4. Прокарайте нож по страните на питата и освободете краищата. Оставете да се охлади на стайна температура за около час. Поктийте с чиния и обърнете обратно, за да падне в нея. Ако е необходимо, потупайте леко дъното на тенджерата, докато падне тората в чинията.
5. Фланът издържа 2-3 дни в хладилник.
Източник:www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ