Регистрация

Бананов флан

Бананов флан
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 4948

Яйчен крем, погален от топлината на вода.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ чаша захар за карамела
  • 2 зрели банана, обелени        
  • 4 яйца
  • 1 кутийка дехидратирано мляко
  • 1 кутийка кондензирано мляко
  • 1/2/ чаша настърган ананас
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • щипка смляна канела

Начин на приготвяне:

1. Поставете всички съставки в блендер докато бананите станат на паста.

2. За да приготвите карамела, загрейте захарта на средна до средно висока температура докато се получи златисто кафяв карамел. Налейте внимателно в горната част на тенджерата, така че да покрие цялото дъно и около 2.50 см от страните й.

3. Изсипете сместа в горната част на тенджерата, бавно, за да не нарушите слоя карамел. Напълнете долната част с вода и оставете да заври. Намалете огъня до среден и поставете горната част на мястото й и покрийте. Гответе около 30 мин. Проверете консистенцията като пъхнете нож в средата. Когато излезе чист, значи е готово.

4. Прокарайте нож по страните на питата и освободете краищата. Оставете да се охлади на стайна температура за около час. Поктийте с чиния и обърнете обратно, за да падне в нея. Ако е необходимо, потупайте леко дъното на тенджерата, докато падне тората в чинията.

5. Фланът издържа 2-3 дни в хладилник.

 

Източник:www.opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта